DDD služba skup je mjera koje se odnose na deratizaciju, dezinfekciju i dezinsekciju.

Dezinsekcija je primjena fizikalnih ili kemijskih metoda i sredstava za uništavanje insekata odnosno člankonožaca, koji mogu uzrokovati bolesti ili biti vektori raznih patogenih mikroorganizama.
Najčešće se radi o sljedećim populacijama insekata: žohari, mravi, muhe, ose, stršljani, komarci, krpelji, buhe, stjenice, razne vrste žižaka, moljci itd.

Deratizacija je primjena bioloških ili kemijskih metoda i sredstava za uništavanje ili suzbijanje glodavaca koji su vektori ili rezervoari raznih patogenih mikroorganizama ili parazita. Deratizacija predstavlja preventivnu mjeru u borbi protiv zaraznih bolesti i značajnu mjeru u zaštiti hrane.

Dezinfekcija obuhvaća postupke koji dovode do uništavanja patogenih i uvjetno patogenih mikroorganizama. Pri provedbi dezinfekcije cilj je ukloniti naročito one mikroorganizme koji su štetni za životinje i ljude ili proizvodne procese u prehrambenoj industriji.

Veterinarska stanica d.o.o. Karlovac pruža usluge obavljanja DDD u skladu sa odobrenjem Ministarstva poljoprivrede - Uprave za veterinarstvo.
Uslugu DDD-a možete dogovoriti pozivom na telefon 047/641-888 , 099 2182 362 ili 098 246 673 radnim danima od pon-pet 07-14 te subotom od 07-12.

Voditelj službe DDD: Denis Plavetić, dr.med.vet.
Zamjenik voditelja: Goran Matijević, dr.med.vet.

Za više informacija posjetite http://www.huddd.hr/